Мобільний оператор T-Mobile запустив тестову мережу 5G у Варшаві

Сьомого грудня мобільний оператор T-Mobile запустив тестові передавачі 5G в Варшаві. У церемонії запуску взяли участь міністр оцифрування Марек Загурскі, президент T-Mobile Polska Андреас Мейєрхофер та президент T-Mobile Тимотеус Хеттгес.

В даний час доступ до 5G доступний тільки у центрі Варшави, однак, з плином часу мережа буде поширюватися на подальші місця розташування та міста, щоб в кінцевому результаті охопити всю країну.

«Це голос майбутнього»,- так було повідомлено про запуск тестового передача Lab 5G, який сьогодні був запущений у Варшаві. «22 роки тому ми запустили мережу 2G у Польщі. Зараз ми запускаємо 5G, що дасть нам революцію, здатну змінити бізнес, суспільство та економіку. 5G забезпечить якість та безпеку. Разом з компанією Huawei, яка забезпечила нас інфраструктурою, ми плануємо розширити 5G у всій Польщі», – сказав Андреас Мейєрофер, президент T-Mobile Polska.

Спеціальний гість заходу – міністр цифрових справ Марек Загорський звернув увагу на особливу роль Польщі у цій події : «Ми хочемо, щоб Польща була місцем, де ця технологія буде реалізована як перша в Європі. Ми хочемо бути лідерами у нових технологіях. Пріоритет уряду полягає в тому, щоб 5G працював якомога швидше не тільки в тестовому режимі, але і по всій країні. У 2025 році ми хочемо, щоб мережа 5G була доступною у найбільших містах Польщі».

5G – мережа п’ятого покоління технологій мобільного зв’язку з великою швидкістю передачі даних – до декількох гігабіт в секунду. 5G має нижчу затримку сигналу до 1 мілісекунди і ідеально підходить для послуг, в яких швидкість та якість передачі є надзвичайно важливими. Наприклад, в телевізійних службах, керуванні автомобілем в режимі реального часу, “smartcity” та багато іншого.

З точки зору індивідуального громадянина, 5G насамперед є шансом покращити якість життя. З потужністю мережі можливості отримати постійний моніторинг стану здоров’я через датчики відстеження найбільш важливі життєві функції і його високу надійність забезпечує розвиток віддалених медичних консультацій і навіть операції на відстані.

Мережа 5G також дасть нові перспективи для розвитку розумних міст, де, наприклад, мережа мініатюрних датчиків, вбудованих в усі елементи міської інфраструктури допоможе контролювати рух, вивезення відходів, а також контроль зайнятості паркувальних місць і принесе реальну економію за рахунок використання інтелектуального вуличного освітлення.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018