Полчища щурів бігають по Кельну

Вулиці Мешеніха, одного з районів німецького міста Кельна, буквально затоплена щурами. “У вторгненні винні жителі, багато з яких викидають сміття і харчові відходи прямо з вікон. В цьому районі проживають представники близько 60 національностей, і не всі з них говорять по-німецьки”, – відзначили в редакції німецької національної щоденної газети Die Welt.

«Ви просто йдете по вулиці і бачите сотні щурів, від яких тремтять жителі багатоповерхових комплексів. Погана новина в тому, що вони поширюються все більше і більше. І мешканці не зовсім невинні в цій ситуації, тому що для багатьох, мабуть, викидання сміття на вулицю стало звичайною справою, що і привертає щурів», – пояснює видання.

Щурів чекає рясний бенкет. Район Кельна для них рай – навіть дитячий майданчик, де багато батьків давно заборонили своїм дітям грати, побоюючись укусів гризунів.

У цьому районі проживають представники близько 60 національностей, більшість з яких знаходяться в соціально незахищеному становищі. За минулі роки всі соціальні і освітні проекти провалилися. Міська влада обмежена в своїх діях, так як 1200 квартир знаходяться в приватній власності.