Через два місяці з Мукачева буде курсувати прямий потяг до Будапешта

«Укрзалізниця» наприкінці літа запустить поїзд за маршрутом Мукачеве-Будапешт, про це повідомив керівник ПАТ Євген Кравцов.
Руководитель ПАО Евгений Кравцов

Реалізація проекту знаходиться в активній стадії: зараз на станції Мукачево на відстані кількох сотень метрів від будівлі залізничного вокзалу, там, де закінчується колію європейського стандарту, будується платформа для посадки-висадки пасажирів, куди будуть приїжджати поїзда з Угорщини. Це дасть можливість істотно скоротити час у дорозі, яке за попередніми розрахунками складе 6 годин, оскільки не потрібно буде пересувати вагони на візки для широкої колії.

Також чиновник повідомив, що узгоджуються всі деталі проекту з угорською стороною, опрацьовується графік руху по маршруту і тарифи. Крім побудови нової платформи, буде зроблений ремонт декількох десятків кілометрів євроколії, яка йде в бік кордону. Цей проект відкриває великі перспективні напрями прямого залізничного сполучення з Чехією, Словаччиною та іншими європейськими країнами.

Відстань між центром Закарпаття і столицею Угорщини становить 383 км. Прикордонно-митні операції будуть проводитися на станції Чоп. За попередніми даними, ціни на квитки будуть в межах від 700 до 1000 гривень.

Обидві сторони, які розробляють проект, розраховують на великий пасажиропотік, оскільки в Закарпатській області живе багато етнічних угорців, а також постійно збільшується число людей, які регулярно працюють в Угорщині.

Джерело: www.eurabota.ua