Туніс вводить суворі заходи проти COVID-19

З сьогоднішнього дня в Тунісі розпочався тиждень строгих обмежень на коронавірус через зростаюче число випадків Covid-19, лікарні перевантажені.

Прем’єр-міністр Хичем Мечічі сказав кілька днів тому, що Туніс переживає «найважчу кризу в галузі охорони здоров’я у своїй історії», і що медичні установи знаходяться під загрозою колапсу.

Мечеті, ринки і незначні магазини повинні бути закриті. Збори, сімейні або культурні урочистості, а також поїздки між регіонами заборонені.

Комендантська година починається о 19:00 замість 22:00 і діє до 05:00.

Школи закриті з середини квітня.

Як повідомляє AFP, магазини на центральному бульварі Хабіб Бургиба в Тунісі і в старому місті сьогодні були закриті.

Однак відео, розміщені в соціальних мережах, демонструють майже нормальну активність в інших частинах країни, в тому числі людей без масок і ігнорування соціальної дистанції.

Святкування закінчення Рамадана традиційно є часом, коли мусульмани збираються разом з сім’єю і друзями.

У Тунісі офіційно зареєстровано понад 319000 випадків коронавіруса і 11350 смертей. На даний час більше 500 осіб перебувають в реанімації, що є безпрецедентною ситуацією для цієї північноафриканської країни.

У країні побудовані польові госпіталі, щоб впоратися з напливом пацієнтів.

Також відчувається брак кисню, тому Туніс звернувся за допомогою до європейських країн і навіть сусіднього Алжиру, який бореться з власною кризою в галузі охорони здоров’я.

Число пацієнтів в лікарнях збільшилося вдвічі всього за місяць, а споживання кисню збільшилося в чотири або шість разів.