Китай визнав, що допустив помилок в боротьбі з коронавірусом

Комуністична партія Китаю визнала, що були виявлені прогалини в роботі служб з виявлення і боротьби з вірусом, що спалахнув в місті Ухань, повідомляє AFP.

Політбюро закликало “поліпшити національну систему охорони здоров’я” після того, як, на думку влади, що володіють впливом в країні, «були продемонстровані недоліки і труднощі, виявлені у відповідь на виникнення епідемії».

Така самокритика виникла після того, як офіційний Пекін розкритикував зарубіжні країни, особливо США, за те, що ті викликали непотрібну паніку, зупинили польоти в Китай, а також ввели інші обмеження і попередження.

Але в заяві про помилки країни Політбюро зазначає, що»необхідно зробити більше для моніторингу ринків і рішучих дій проти нелегальної торгівлі дикими тваринами”.

Політбюро також заявляє, що більше не потрібно стикатися з ситуацією нестачі хірургічних масок та іншого захисного одягу, як це сталося зараз.

У провінціях, де Загальна чисельність населення становить більш ніж 300 мільйонів чоловік, включаючи найбільш густонаселену провінцію Китаю, Гуандун, влада країни нещодавно видала наказ усім громадянам носити захисні маски в громадських місцях.

Однак, щоб виготовити таку кількість масок, потрібно виконати нелегку роботу. Особливо, якщо враховувати, що спалах епідемії припав на час святкувань Нового року в Китаї. У цей час багато людей перебувало у відпустці, тому заводи не працювали на всю можливу потужність.

Крім того, керівництво Китаю продовжило відпустки і канікули для того, щоб призупинити пересування мільйонів людей у свята, так як велике скупчення народу може поширити хворобу.