Німеччина готова до жорсткого Brexit

Після вчорашнього голосування в Палаті громад парламенту Великобританії надії на те, що протягом двох тижнів, які залишилися до офіційного виходу країни з Європейського союзу буде зроблено прорив, практично не залишилося.

Міністр закордонних справ ФРН Хайко Мас у вівторок ввечері, 12 березня, зробив заяву, що ймовірність того, що вихід Великобританії зі складу ЄС буде неврегульованою спеціальною угодою, зросла в рази.

Глава німецького МЗС наголосив, що «країна підготувалася до цього найгіршого з усіх можливих випадків настільки добре, наскільки це можливо. Звичайно, ми сподіваємося, що за час, що залишився ми зуміємо уникнути неврегульованого виходу Великобританії».

Схоже на те, що керівництво країн Євросоюзу починає схилятися до того, що потрібно готуватися до наслідків «жорсткого» Brexit, який за підрахунками економічних експертів завдасть серйозної шкоди не тільки економіці Великобританії, але і економікам багатьох країн ЄС, особливо Німеччини.

Про ситуацію також висловилися голова Європейської ради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. У спільній заяві, яку вони зробили напередодні відзначається, що «британський уряд не зумів досягти більшості при голосуванні за угодою про вихід Великобританії з ЄС, яку обидві сторони уклали в листопаді 2018 року». З боку ЄС зроблене все можливе, щоб досягти угоди, «і якщо рішення для прориву цієї блокади існує, то знайдено воно може бути тільки в Лондоні».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Великобританія і Євросоюз зупинилися за півкроку до узгодження всіх нюансів за угодою про Brexit.

Німецька компанія BMW вже повністю готова до виходу Британії зі складу ЄС.