Девід Аттенборо: пандемія показує необхідність глобальної відповіді на зміну клімату

“COVID-19 нагадує нам, що ми всі разом в цьому світі, і світові потрібна глобальна відповідь на кризу, пов’язану зі зміною клімату”, – сказав британський натураліст і творець науково-популярних фільмів Девід Аттенборо.

Аттенборо випускає новий фільм про уроки, отримані за 70 років пропаганди науки на телебаченні.

У фільмі «Девід Аттенборо: життя на нашій планеті» представлені його погляди на руйнування навколишнього середовища і то, як люди можуть все ще виправити.

«Якщо можлива поява надії, це може бути пов’язано з тим, що весь світ відчуває загальну загрозу і відчуває, що ми всі разом в одному човні», – сказав він. Новий фільм був відкладений через пандемію. Його театральна прем’єра відбудеться 28 вересня.

«Час чисто національних інтересів пройшов. Якщо ми хочемо боротися зі зміною клімату, забезпечувати сталий розвиток та відновлювати біорізноманіття, тоді нашим підходом повинен бути інтернаціоналізм», – сказав Аттенборо.

«Нам необхідно забезпечити більшу рівність між тим, що країни беруть у світу, і тим, що вони повертають. Більш багатим країнам потрібно багато, і зараз саме час віддати»,- сказав він.

94-річний Аттенборо заявив в березні, ще до того, як фільм був відкладений, що рішення знаходяться в руках молодих людей. «Молоді люди довгий час ігнорувалися на тій підставі, що вони не розуміють, як влаштований світ. Тепер все змінюється»,- сказав він.