Зеленський запропонував Путіну зустрітися на Донбасі, що роздирається війною

“Глава держави Україна Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»,- повідомляє агентство Укрінформ.

«Президент Росії одного разу сказав: якщо бійка неминуча, ти повинен бути першим. Але, на мій погляд, сьогодні кожен лідер повинен розуміти, що бійка не може бути неминучою, якщо мова йде не про хуліганів і бунтівників, а про справжню війну і мільйони життів. Крім того, на відміну від бойових дій, на війні всі країни програють. І немає способу захистити когось, нападаючи, і немає можливо когось звільнити, захопивши владу. Не можна принести мир на танках”,- вказав Зеленський у відеозверненні, розміщеному в Facebook.

Він підкреслив, що багатьом людям було незрозуміло, кого росіяни хотіли захистити і звільнити – і чому в ім’я цього потрібно було стріляти і бомбити. Серед нас є люди, які звільнили цю землю від нацистів, і вони не розуміють, чому через 75 років вона знову опинилася під загрозою війни.

«Україна і Росія, незважаючи на їх спільне минуле, по-різному дивляться в майбутнє. Ми – це ми. Ви – це ви. Але це не обов’язково проблема, це можливість. Принаймні, це можливість, поки не стане занадто пізно зупинити вбивчу математика майбутніх військових втрат»,- додав Зеленський.

Президент України зазначив, що в понеділок і вівторок на зустрічах представників «Нормандське четвірки» обговорювалося відновлення режиму припинення вогню, але Росія відмовилася підтримати спільну заяву.

У той же час була пропозиція про зустріч на лінії розділу (на Донбасі), щоб мати можливість якомога точніше побачити і зрозуміти ситуацію.

“Я там кожен місяць Пан Путін! Я готовий піти ще далі і запропонувати зустрітися з вами в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», – сказав глава Україна.