Бельгія знімає заборону на виїзд до «червоних» зон

Міністерство закордонних справ Бельгії оголосило про зняття заборони на в’їзд до країн, так званих, “червоних зон”, де поширеність Сovid-19 небезпечно висока. Бельгія розмістила до цієї групи країн ЄС  Андорру, Австрію, Хорватію, Данію, Іспанію, Фінляндію, Францію, Угорщину, Монако, Нідерланди, Чехію, Румунію, Великобританію і Швейцарію.

До сих пір Бельгія була єдиною країною ЄС, яка заборонила поїздки до країн “червоної зони”. Позначення віднесення країн до будь-якої зоні здійснюється Міністерством закордонних справ Бельгії.

З 25 вересня міністерство буде настійно рекомендувати країнам з цього списку не подорожувати. Міністр закордонних справ Бельгії Філіп Гофф пояснив, що зміна пов’язана з наміром країн ЄС уніфікувати заходи по перетинанню внутрішніх кордонів Європи і з метою обмеження поширення заразної хвороби. Нещодавно ЄК запропонувала країнам ЄС використовувати загальний список країн «зеленої», «помаранчевої» і «червоної» зон.

На сьогоднішній день в Бельгії від COVID-19 померло 9950 осіб, і кількість нових випадків зараження продовжує зростати. За останніми даними, в день діагностується в середньому 1232 нових інфікованих (на даний момент всього – 103 392 особи).