Прем’єр-міністр Гройсман оголосив про свою відставку

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив у понеділок, що піде зі своєї посади, і заявив, що подасть у відставку після засідання уряду, призначеного на середу.
«Президент України приніс присягу. У своєму інавгураційному зверненні він сказав, що уряд повинен піти у відставку. Я прийняв рішення, що піду у відставку після засідання уряду в середу»,- сказав прем’єр-міністр.
Гройсман підкреслив свою гордість досягненнями очолюваного ним кабінету. «За ці три роки ми не допустили жодної кризи, жодної проблеми, яка могла б стати загрозою для нашої державності», – сказав він.
Прем’єр-міністр оцінив, що, закликаючи до відставки уряду, Президент Зеленський взяв на себе повну відповідальність за владу в країні. «Якби мене обрали новим президентом, я б сказав, що знаю про проблеми і ризики, які стоять перед Україною … Я запропонував би Президенту і Верховній Раді швидко узгодити порядок денний і почати приймати рішення, які зроблять Україну сильнішою», – сказав він.
«Президент вибрав інший шлях. Я вважаю, що своїм вчорашнім заявою він взяв на себе повну відповідальність за майбутні загрози », – сказав Гройсман.