Трамп погрожує Ірану зникненням

Конфлікт між США та Іраном продовжує загострюватися. Про це написав президент США Дональд Трамп в Twitter в неділю.
У новій ескалації конфлікту з Тегераном президент США Дональд Трамп погрожує Ірану зникненням. «Якщо Іран захоче битися, це буде офіційний кінець Ірану»,- написав Трамп в Twitter. Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Саріф висловив переконання, що ні США, ні будь-яка інша країна не готові вступити у війну з Іраном.
До своєї загрозу зникнення Ірану Трамп додав: «Ніколи більше не погрожуйте США». Різкі слова президента США звучать в період сильної напруженості відносин між Вашингтоном і Тегераном. Посилаючись на невизначену «безпосередню загрозу» Ірану, уряд США з початку травня переміщує в Перську затоку авіаносець, ескадрилью бомбардувальників і зенітну батарею. Він також посилив санкції, накладені на Іран.
Зі свого боку, Іран оголосив в першу річницю припинення Трампом дії ядерного угоди, що він більше не буде дотримуватися деяких положень угоди. Тегеран також оголосив, що зробить подальші кроки, якщо сторони, які підписали угоду, не зустрінуться з ним протягом 60 днів.
Договірні сторони (Німеччина, Франція, Великобританія, Росія і Китай) хочуть дотримуватися угоди. Але вони не змогли завадити більшості своїх компаній піти з Ірану, побоюючись санкцій США. Тому іранська економіка знаходиться в глибокій кризі з минулого року.