Відповідальність за порушення власникам «евроблях» буде посилена

Ще за двома статтями можуть оштрафувати власників «евроблях». Про це нагадала власникам куплених за кордоном автомобілів Фіскальна служба України.

 владельцы «евроблях»

Якщо Митний кодекс порушується українськими громадянами при використанні автомобілів, які ввозяться в режимі транзиту по статті 469, штрафувати в цьому випадку не будуть. Однак, постанова Верховного Суду передбачає відповідальність за порушення інших статей кодексу. У Державній фіскальній службі (ГФС) зазначають, що вказана постанова Верховного Суду стосується тільки конкретного факту притягнення до адміністративної відповідальності.

Також в ГФС підкреслюють, що якщо встановлять, що автомобіль знаходиться в режимі транзиту і використовується, то цей факт є підставою, щоб вважати людину правопорушником. Відповідальність за порушення закону передбачається статтею 485 Митного кодексу. Згідно цієї статті, порушник повинен сплатити штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Крім цього, може застосовуватися стаття 470 МК України, якщо перевищені терміни тимчасового ввезення та використання товарів на пільгових умовах.

Нагадаємо, раніше ми писали про відновлення в ряді українських міст вимірювання швидкості автомобільного транспорту та визначення порушників швидкісного режиму.

Джерело: www.eurabota.ua

26.10.2018