Трамп звільнив високопоставленого чиновника, пов’язаного зі скандалом з Україною

Президент США Дональд Трамп звільнив заступника Міністра оборони з політичних питань Джона Радда, повідомляють Associated Press і ТАСС.

Високопоставлений чиновник підтвердив минулого року, що Україна домоглася достатнього прогресу в боротьбі з корупцією, щоб заслужити звільнення адміністрацією Трампа схваленої Конгресом військової допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів, для боротьби в конфлікті з підтримуваними Росією сепаратистами на сході України.

Радд подав у відставку, оголосивши, що він залишає посаду на прохання Трампа. Затримка в наданні військової допомоги Україні була в основі процедури імпічменту Трампа за звинуваченням у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу. Однак Сенат виправдав президента.

Після завершення процедури глава держави приступив до очищення своєї адміністрації від співробітників, які, на його думку, не були йому вірні. Радд – ще один звільнений співробітник Трампа, нагадує AP.

“Я хотів би подякувати Джона Радда за його службу країні і побажати йому успіхів у його майбутніх починаннях”, – написав президент у Twitter.

Прес-служба Пентагону оголосила, що Джеймс Андерсон стає тимчасовим заступником Міністра оборони з політичних питань.