У будинку французького міністра провели обшук

Французькі слідчі обшукали будинок міністра фінансів Олів’є Дюссопта, який прийняв у подарунок витвори мистецтва не декларуючи їх, повідомляє AFP з посиланням на BGNES.

Його звинувачують в тому, що він отримав в подарунок дві літографії від місцевої компанії в 2017 році, коли був мером міста Аноне.

Подарунки від водоочисної компанії, з якою мерія уклала договір. Прокуратура розслідує можливість неправомірного впливу.

За словами Дуссопта, перевірка формальна і дозволить йому довести, що він не зробив нічого поганого.

Він визнає, що кілька тижнів тому повернув літографії, тому що хотів покласти край цій справі. На питання, чому він не декларував літографії відповідно до вимог закону (декларуються всі подарунки на суму понад 150 євро), міністр відповів, що не знав їх вартості.

Агентство нагадує, що інші члени уряду Макрона також знаходяться під слідством. Один з них – його начальник штабу Алексіс Колер, щодо якого ведеться розслідування стосовно конфлікту інтересів через передбачувані зв’язків зі швейцарсько-італійським морським гігантом MSC.

Чинний спікер Річард Ферран був змушений піти з поста міністра через розслідування операції з нерухомістю.

Нещодавно призначений міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманен також перебуває під слідством за звинуваченням у згвалтуванні.