Словенська поліція виявила 30 нелегальних мігрантів в опечатаних вантажних вагонах

Поліція Словенії повідомляє, що вони виявили 30 нелегальних мігрантів, захованих у запечатаних вантажних вагонах, що перевозили глину, повідомляє БТА.

За словами поліції, серед мігрантів було 12 дітей і вагітна жінка. Вони сказали, що вони з Сирії, Ірану та Афганістану. Поїзд з 20 вагонами прямував із Сербії до Словенії.

Поліція виявила мігрантів на прикордонному пункті Добовий на хорватсько-словенському кордоні. Словенська поліція каже, що мігранти покривали себе глиною, щоб ховатися, коли перетинали кордон. Їх життя було в небезпеці через нестачу кисню та затвердіння глини.

Тисячі мігрантів, заблокованих на Західних Балканах, відчайдушно намагаються дістатися до країн ЄС. Ще тисячі намагаються увійти після рішення Туреччини відкрити свої кордони для країн-членів ЄС – Болгарії та Греції. Балканські країни висловили побоювання з приводу нової хвилі мігрантів, подібної до тієї, яка була в 2015-2016 роках, коли сотні тисяч мігрантів перетнули регіон по шляху в Західну Європу. Словенська поліція повідомляє, що троє із знайдених в поїзді мігрантів отримали медичну допомогу.

Тим часом, в північних районах Македонії сьогодні близько Штіпа були затримані 17 нелегальних мігрантів, повідомляють македонські ЗМІ. Мігранти були помічені в декількох групах біля Штіп-Радовішської регіональної дороги. Їх відвезли до приймального центру в Гевгелії. Це третій випадок з мігрантами, спійманими біля Штіпа після того, як раніше 40 інших мігрантів були захоплені в селі Лакавіца в Штіпі, а потім 1 березня поліція зловила 78 мігрантів в цьому ж районі. Двоє торговців були заарештовані.

Грецька поліція в даний час намагається запобігти новому приливу біженців і мігрантів на територію Греції після того, як президент Туреччини Ердоган оголосив, що він відкриває кордони і дозволить мігрантам в’їжджати в Європу.