Українським мігрантам видаватимуть спеціальні картки для роботи

Державна служба зайнятості України та Асоціація компаній з міжнародного співробітництва підписали меморандум про співпрацю для забезпечення прав і безпеки українських трудових мігрантів.

Так, сторони домовилися, що на базі Державної служби зайнятості будуть регулярно проводиться заходи для інформування громадян про те, як перевіряти компанії-посередники на їх легальність.

191756

Також українцям будуть розповідати про способи укладання договорів з роботодавцями, методи захисту своїх прав і механізми працевлаштування за кордоном.

Крім того, на державному рівні пропонують ввести спеціальний документ для громадян, що виїжджають за кордон для працевлаштування – картку трудового мігранта.

По ідеї, цей документ дозволить українцям впевнено почувати себе за кордоном і спростить процес боротьби за свої права.

Автори представленої концепції, влада ЄС зацікавлені в подібному документі. У даний момент на реалізацію проекту шукаються кошти, а автори ідеї приступають до розробки технічної документації.

Учасниками проекту щодо запровадження в Україні картки трудового мігранта стануть Міністерство закордонних справ, МВС, Міністерство соціальної політики, Міністерство юстиції і Міграційна служба.