Котирування європейських бірж показали значне падіння на тлі новин про ситуацію навколо референдуму в Каталонії

Європейські біржі продемонстрували в четвер 19 жовтня значне падіння індексів підприємств Західної Європи. Причиною тому стала новина про те, що конфліктна ситуація навколо референдуму про незалежність Каталонії набирає обертів і зав’язується під все більший клубок взаємних звинувачень і недовіри.

Европейские биржи продемонстрировали значительное падение индексов предприятий Западной Европы

Центральні власті заявили, що попередній відповідь голови Каталонії на їх питання про проголошення незалежності від Іспанії вони оцінюють як незадовільний. Також референдум став причиною того, що за період з дня голосування 1 жовтня, кількість компаній, які вирішили перенести свої офіси в інші регіони країни різко зросла.

Директор торгового реєстратора Іспанії Ана Дель Вальє розповіла, що число переїхали фірм склало без малого сімсот. Якщо врахувати, що частка Каталонії у виробництві валового внутрішнього продукту становить близько 20%, то все, що відбувається в регіоні надає значний вплив на економічну ситуацію в королівстві.

Подібні переноси бізнесу в інші частини Іспанії позитивно впливають на кількість вакансій, які пропонуються іспанськими роботодавцями українським робітникам, зокрема і на www.eurabota.ua.