Польські чиновники не встигають з легалізацією перебування іноземців

Воєводські управління в Польщі не готові обслуговувати настільки велика кількість іноземних громадян, які приїхали в країну і бажають легалізувати своє перебування.

легализация в польше

За повідомленнями польських ЗМІ, управління в Польщі не встигають з процесом легалізації перебування іноземців, які приїхали в країну. Правила наказують, що процедура оформлення всіх необхідних документів повинна бути завершена протягом місяця. Складні питання чиновники повинні вирішити протягом 3-4 місяців, але фактично бувають випадки, що процедура оформлення документів на легалізацію перебування може займати більше року.

Юрист Гельсінського фонду з прав людини Яцек Бялас підкреслює, що легалізація перебування іноземного громадянина не є складною процедурою. Проблеми можуть виникнути під час заповнення заяви на перебування, оскільки це досить складне завдання, але і так, це не повинно так сильно затягувати процедуру. Отже, справа в тому, що воєводські управління в Польщі не були готові обслуговувати настільки велику кількість іноземних громадян, які хочуть легалізувати своє перебування в країні. Особливо це стосується громадян України.

Раніше повідомлялося, що багато українських трудових мігрантів працює на підприємствах Опольського воєводства на південному заході Польщі. Тут легально працевлаштовані понад 16 тисяч українців.