У найближчій перспективі кількість трудових мігрантів буде рости

У міністерстві соціальної політики зробили прогноз щодо процесів трудової міграції з України.

Первый заместитель министра социальной политики Украины Ольга Крентовская

Кваліфікована робоча сила, якої в Україні достатньо, оскільки економіка не може забезпечити всіх фахівців високооплачуваними робочими місцями, в короткостроковій перспективі буде сприяти посиленню процесів трудової міграції. Таку заяву зробила перший заступник міністра соціальної політики України Ольга Крентовська.

«Конкуренція за залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу зростає, особливо у найближчих сусідів – Польщі, Словаччини, Литви, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки», – заявила чиновник.

У Спілці підприємців та роботодавців Польщі підрахували, щоб підтримувати зростання економіки країни на колишньому рівні, необхідно залучити на ринок праці близько п’яти мільйонів працівників з інших країн. Польські аналітики ринку праці прогнозують, що в цьому році для українських громадян видадуть більше трьох мільйонів запрошень на роботу. Словаччина в найближчі 3-6 місяців у зв’язку з розширенням виробництв і будівництво нових промислових потужностей буде потребувати до 100 тисяч працівників. Рішення проблеми влади країни бачать в залученні трудових мігрантів, у тому числі з України.

Агентство Bloomberg наводить дані про міграції українців за кордон у період з 2015 по 2017 рік: більше мільйона наших співгромадян виїхало на постійне місце проживання за ці роки, на першому місці з більш ніж півмільйонним показником Польща, також у цьому списку Італія, Чехія і США.

Джерело: www.eurabota.ua