За результатами опитування у Twitter, Ілон Маск продав акції за 5 мільярдів доларів

“Генеральний директор Tesla Ілон Маск продав акції на суму 5 мільярдів доларів, що становить близько 3% його частки в компанії. Це сталося за кілька днів після того, як він запитав своїх передплатників у Twitter, чи розлучитися з 10% його загальної частки”, – повідомляє Guardian.

У понеділок Маск продав акції на суму близько 1,1 мільярда доларів для сплати податків на прибуток від акцій. Решта продажу пройшла у вівторок і середу, а документи, подані регулюючим органам, показують, що вони не були заплановані заздалегідь.

Декілька днів тому мільярдер опублікував у Твіттері опитування про те, чи варто продавати 10% своєї частки у виробнику електромобілів. «За» проголосувало близько 58% із 3,5 млн осіб. Однак це призвело до зниження цін на акції, що призвело до втрати близько 50 мільярдів доларів власного капіталу Маска.

Документи щодо останніх фінансових операцій не дають ясності, чи підприємець продовжуватиме продавати, доки не досягне порога в 10 відсотків.

Акції Tesla зросли більш ніж на 51% у 2021 році, і жовтнева угода з продажу 100 000 електромобілів компанії з оренди автомобілів Hertz дуже допомогла.

Згідно з Forbes, акції Tesla є величезною частиною статку Ілона Маска, який в даний час є найбагатшою людиною у світі зі статком майже в 300 мільярдів доларів. Востаннє він продавав акції у 2016 році, щоб сплатити податки у розмірі близько 600 мільйонів доларів.