Трудова міграція українських громадян має певні вигоди

У короткостроковій перспективі трудова міграція українців вигідна державі.
 Национальный банк Украины

Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook написав, що масова трудова міграція українських громадян має позитивні сторони.

Позитивний ефект від трудової міграції можливий тільки протягом декількох років. В цей час зменшується кількість безробітних, істотно підвищуються доходи українців.

Великі обсяги грошових переказів в іноземній валюті сприяють стабілізації курсу гривні, значно покращують платоспроможність українських громадян. Кожен рік у фінансову систему країни вливаються величезні суми грошей.

У довгостроковій перспективі наслідки трудової міграції можуть виявитися для економіки України не настільки позитивними. Про це написано в інфляційному звіті НБУ за підсумками другого кварталу 2018 року.

Істотне підвищення оплати праці в найближчі роки, високий темп зростання української економіки – основні умови, щоб уповільнити зростання трудової міграції.

В уряді нещодавно заявили, що до кінця 2018 року середня зарплата становитиме близько 10 тисяч, а до кінця 2020 року – 13 тисяч гривень.

Джерело: www.eurabota.ua