Як дешево дістатися в будь-яку країну Європи

Серед українців побутує стереотип, що подорож у будь-яку країну Європи дуже дороге задоволення. І правда, щоб дістатися до Іспанії чи Португалії знадобиться певна сума грошей, але можна значно заощадити гроші, знаючи декілька хитрощів бюджетних поїздок не тільки по Європі, але і по всьому світу. У цій статті ми поділимося з Вами різними способами і схемами, які допоможуть Вам звести до мінімуму ваші витрати на поїздку в країни Шенгену.

Всі варіанти як дістатися в будь-яку країну Європи, які ми розповімо в цій статті описані для тих, хто хоче заощадити на авто або квитку. Вся справа в тому, що для українців найбільш витратним за подорож у будь-яку країну Європи, ставати подолання саме кордони Євросоюзу. Всі поїздки всередині Євросоюзу можна здійснювати за сущі копійки. Якщо порівнювати, то переліт з Польщі в Іспанії, приміром, коштує дешевше, ніж переліт з Києва в ту саму Польщу.

Першим пунктом стане дешеві авіакомпанії Європи, які в значній мірі допоможуть Вам заощадити на польоті. Серед європейських бюджетних авіакомпаній варто виділити беззастережного лідера – Ryanair. Ця компанія, на жаль, поки що не літає з Києва, але є польоти з Кракова. Без сумнівів, ця компанія є лідером серед лоукостерів, так, як квитки у них коштують близько на 30% менше, ніж в інших авіакомпаніях. Так що, якщо Вам потрібно дешево дістатися з одного місця в інше в межах Європи, Вам обов’язково варто відвідати сайт Ryanairhttps://www.ryanair.com/gb/en/. Проблемою може стати те, що Ви не хочете робити дві пересадки Київ-Краків та Краків – передбачуваний місто в Європі.

Схема полетов авиакомпании Ryanair

Саме для тих, хто не бажає робити пересадки, а хоче подорожувати прямим рейсом є ще кілька недорогих авіакомпаній, таких як AirBaltic. Ця авіакомпанія літає з Києва і зв’язується з Лондоном, Манчестером в Англії, і з Ригою в Латвії. Ціни на квитки в AirBaltic варіюються в межах 100-200€ і починається від 70€. Ще одним плюсом цього сайту є те, що там час від часу проходять різні акції, під час яких можна буде придбати квиток ще й з додатковою знижкою.

Reysyi-ae`roporta-Domodedovo

Ще одним бюджетним лоукосетером, який дістався до України в 2015 став WizzAir (https://wizzair.com/ru-RU/main-page#/). Він поєднав аеропорту Київ-Жуляни з 14 пунктами в Європі. Квитки там не дуже дорогі, наприклад, квиток з Києва до Будапешта, якщо купувати заздалегідь, хоча б за 3 тижні, буде Вам коштувати 30-35€.

Другим пунктом бюджетних поїздок стане секрет поїздок в Європу через Литву. З допомогою лоукостера Ryanair можна полетіти в будь-яке місто Європи, через два міста в яких можна здійснити пересадку, які повідомлені з Києвом, це Вільнюс і Каунас. Так само, з Вільнюса можна дістатися в будь-яке місто з допомогою WizzAir.

 

Схема полетов авиакомпании WizzAir

Що стосується автобусів, то в Вільнюс можна доїхати за допомогою такої бюджетної компанії як Ecolines (https://ecolines.net/ru/ru). Цікавий факт, якщо підписатися на розсилку на їх сайті, то можна знайти акцію, при якій квиток до Вільнюса від Києва буде коштує більше 15€.

Схема маршрутов автокомпании Ecolines

Ще один спосіб дістатися дешево – це потяг. Щоб додатково заощадити 30%, варто брати квиток не до самого Вільнюса, а до міста Нестеров, який знаходиться в Калінінграді, а там, вийти у Вільнюсі просто не доїжджаючи до Нестерова. Ще один варіант це купити квиток з Києва до Мінська, а з Мінська до Вільнюса купити квиток на автобус або навіть електричку. Аеропорт Вільнюса знаходитися не далеко від центру міста, а дістатися до нього дешево можна автобусом №1 або 2, різними маршрутками або з допомогою електрички. Що стосується Каунаса, то до аеропорту з центру міста можна дістатися автобусом №120 або на маршрутці.

Третім пунктом, в нашій статті, буде дешевий спосіб подорожей через Латвію. Таким же способом, як і Вільнюсі, можна і дістатися до Латвійської столиці. Від Києва ми їдемо на тих же Ecolines або Simple Express до Риги, а звідти ми беремо квиток в Ryanair або WizzAir. Варто стежити за акціями в Ecolines, адже є можливість взяти квиток від Києва до Ригы всього за 5 €. Квиток з Ригы до інших європейських міст буде коштувати в середньому від 30 до 50€, а найдешевший можна знайти і за 20€. Користуватися послугами AirBaltic в цьому випадку не варто, оскільки, як летіти безпосередньо з Києва до будь-якого європейського міста буде дешевше. Крім того, це позбавить Вас від утомливих пересадок і очікування в аеропорту. Щоб дістатися з центру міста до аеропорту Вам потрібно сісти на автобус №22 або на маршрутне таксі.

Досить дорогим обійдеться подорож до Ригы на поїзді, де квиток на плацкарт коштує в середньому 45€.

Завдяки цим схемам, можна дешево дістатися до потрібного Вам міста в Європі. Але не варто забувати, що крім цього, є ще безліч схем і маршрутів для бюджетних подорожей. Помічником в пошуку найбільш недорогих квитків може стати сайт MakeTrip (http://make-trip.ru/), завдяки якому подорожувати Вам стане дешевше і швидше.