Влада Квебека не дуже рада іммігрантам в цьому році

Новий план по імміграції канадської провінції Квебек не узгоджується з новою імміграційною програмою федерального уряду країни.

Згідно зі статистичними даними, ринок праці всіх канадських провінцій відчуває гостру нестачу кваліфікованих працівників. Однак, незважаючи на цей факт, уряд провінції Квебек представив на розгляд Національних зборів імміграційний план, який передбачає істотне скорочення кількості іммігрантів в 2019 році.

Прем’єр-міністр Квебека Франсуа Лего і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо недавно зустрічалися, щоб обговорити ситуацію, що склалася. Головним питанням, яке обговорювалося на зустрічі, є виділення коштів, необхідних для нормального функціонування міграційного відомства провінції Квебек.

На сьогодні федеральний уряд виділив Квебеку 140 мільйонів доларів на обслуговування імміграційних програм. Цього, на думку Лего, недостатньо, щоб міграційні служби провінції працювали в нормальному режимі.

У провінції Квебек скоро відбудуться вибори до Національних зборів – місцевий парламент. Соціологічні опитування показують, що значна частина жителів провінції не хоче збільшення потоку іммігрантів. На цих емоціях грає нинішній прем’єр-міністр Квебеку. У своїй передвиборчій компанії Лего обіцяв скоротити рівень імміграції в Квебеку на 20 відсотків. Замість запланованих федеральним урядом 50 тисяч прийняти тільки 40 тисяч іммігрантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про будівництво нового складу компанії Amazon в провінції Альберта недалеко від міста Калгарі. Це дасть можливість створити понад тисячу нових робочих місць.