Польські пенсії для українських трудових мігрантів

Близько півтора мільйона іноземців, які офіційно працюють в Польщі, мають спеціальні рахунки, на яких накопичують суму для своєї майбутньої пенсії.

Більшість рахунків польського Фонду соціального страхування належать громадянам з країн, які не входять до складу Європейського союзу. В переважній більшості це українці, білоруси, молдавани та росіяни.

Стрімке зростання кількості іноземних працівників, які працюють в Польщі і зареєструвалися у Фонді соціального страхування, показує, що люди, які вже працюють роками на польських підприємствах, замислюються про своє майбутнє.

Згідно зі статистичними даними, у вересні минулого року в Центральному реєстрі страховиків зареєстрованими були 579 тисяч іноземних громадян.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що іноземні працівники почали більше скаржитися на своїх роботодавців. Найбільш активні з них – українці.

Українські випускники, починаючи з вересня 2019 року, можуть вчитися в польських університетах абсолютно безкоштовно. Для цього достатньо добре знати польську мову.