Нова міграційна політика президента Трампа негативно впливає на вищу освіту Америки

Керівництво американських університетів стурбований політикою президентської адміністрації, яка спрямована на скорочення мігрантів, оскільки це безпосередньо зменшить кількість іноземних студентів і негативно вплине на економіку, повідомляє cnbc.com.

высшее образование америки

Президент Університету Південної Каліфорнії Макс Никиас, заявив про занепокоєння, яке останнім часом виникло серед керівництва університетів США, оскільки політика федерального уряду вже починає чинити негативний вплив на систему вищої освіти країни.

«Уряд надмірно втручається в американське вища освіта, особливо в діяльність приватних незалежних дослідницьких університетів», – сказав він.

Для вищих навчальних закладів особливою проблемою може стати антиимиграционная політика президента Трампа, яка безпосередньо впливає на можливість зараховувати в університети країни студентів з інших країн.

Аргумент Дональда Трампа проти збільшення кількості іноземних студентів полягає в тому, що вони після закінчення навчання зможуть працевлаштуватися в країні, займаючи робочі місця американських громадян. На думку Никиаса, американські роботодавці навпаки зацікавлені, щоб після навчання люди не були змушені виїжджати з країни, а вносити внесок в розвиток економіки, працюючи в США.

«Саме з цієї причини ми лобіюємо Конгрес, оскільки хотіли б, щоб міжнародні студенти, особливо ті, хто брав участь у дисциплінах STEM (наука, технологія, інженерія і математика), могли працювати в США після отримання ступеня», – пояснив Никиас.

За статистичними даними, опублікованими в 2017 році Інститутом міжнародної освіти, американські вищі навчальні заклади було зараховано близько 290 тисяч іноземців, в порівнянні з попереднім роком зменшення чисельності склало 3%. У той же час в галузевих асоціаціях повідомляють про зростаючу недостачу працівників в області STEM.

Джерело eurabota.ua

01.03.2018