Підроблена шенгенська віза в Україні коштувала 200-300 євро

Українські правоохоронці викрили групу осіб, які займалися підробкою шенгенських віз.

Арешт учасників злочинного угруповання пройшов цього тижня, – заявили в Департаменти комунікації Національної поліції України.

1493514888-4164

Правоохоронці повідомили, що підозрювані організували спеціальні агентства, які займалися візовою підтримкою громадян і консультацією. Однак, замість того, щоб реально оформляти шенгенські візи, співробітники агентства» просто підробляли документи.

Так, в подібних установах за додаткову плату можна було отримати на руку довідки з неіснуючої місця роботи, виписки з банків і багато іншого. Також затримані оформляли підроблені гарантійні листи з різних консульств, а також листи від приймаючих сторін із зарубіжних країн.

Наданий «агентствами» пакет підроблених документів після передавався в різні консульства і використовувався для оформлення шенгенських віз.

Отримати необхідний пакет документів можна було за «мзду» в 200-300 євро. Протягом місяця одне подібне агентство обслуговувало від 30 до 60 осіб.

У ході обшуків в офісах «кадрових агентств» були вилучені численні бланки, довідки, печатки і зразки підписів посадових осіб багатьох державних і фінансових органів зі всієї України.

Зараз по цій справі ведуться розгляду. Затримані співробітники «візових центрів» знаходяться під вартою.