Українка яка працює в Польщі і її чоловік на Україні буде отримувати допомогу від програми 500 PLUS

Положення не передбачають надання навчального посібника за умови, що всі члени сім’ї іноземного заявника живуть разом на території Польщі.

Таким чином, Адміністративний суд Воєводства (WSA) в Лодзі, який виніс рішення по скарзі українки, щодо відмови надати 500 злотих на дитину, визнав її правоту. 500-plus

Українці, у яких є карти поляка, подавали заявки на отримання допомоги. Діти цієї, української жінки ходять в школу і дитячий сад, а чоловік працює в Україні. Саме тому, що батько неповнолітніх не живе разом зі своєю сім’єю, муніципалітет прийняв рішення про відхилення допомоги цій сім’ї. За його словами, іноземці мають право отримувати 500 злотих на одну дитину, якщо у них є картка на проживання зі словами «доступ до ринку праці», а також якщо вони живуть з усіма членами сім’ї на території Республіки Польща.

Але так як жінка з України, не погодилася з цим рішенням і звернулася з позовом до місцевого самоврядування (ЮКО). Вона зазначила, що неможливо категорично заявити, що закон вимагає від іноземця перебування в Польщі з усіма членами сім’ї. Крім того, на її думку, Конституція була порушена нерівним ставленням до польським сім’ям та іноземцям, які в тій же ситуації, коли один з батьків – поляків, працює за кордоном, тоді такі сім’ї теж не мають права на допомоги від програми PLUS 500.

Однак SKO залишив у силі рішення муніципалітету. Орган підкреслив, що місцевий уряд правильно інтерпретує цей пункт закону, оскільки, чоловік заявника залишається і працює в Україні, то вимога про співжитті з його родиною в Польщі не виконується.

Якщо у Вас є бажання, то Ви завжди зможете довести свою правоту, якщо звичайно для того є підстави. Зараз працюючий українець у Польщі має документи, має такі ж права, як і поляки, що доводить ця стаття. Слідкуйте за новинами на нашому сайті www.eurabota.ua з нами завжди цікаво.