Для боротьби з безробіттям Кабмін виділив 500 мільйонів додатково

На додаткове фінансування програм з працевлаштування було виділено Кабміном 500 мільйонів гривень. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Мінекономрозвитку.

В середньому на програми по створенню додаткових робочих місць роботодавцями в 2020 році вже було виділено 1.2 мільярда гривень через Фонд соціального страхування.

З повідомлення заступника міністра розвитку економіки Юлії Свириденко стало більш докладно відомо, що збільшення витрат на активні програми допомоги в зайнятості безробітних посприяють підвищенню їх можливостей у працевлаштуванні на основі конкуренції, а також врегулює баланс між пропозицією і попитом робочої сили на ринку праці. Більша кількість людей зможе навчиться професії і згодом отримати робоче місце, яке затребуване на ринку праці України.
У списку програм, які фінансуватимуть для боротьби з безробіттям також є і програми для підтримки старту власної справи, програми професійної перепідготовки і підвищення фахівців і ще фінансування створення нових робочих місць.

З 1 березня збільшення підлягає і мінімальний розмір державної допомоги в разі втрати роботи. Тепер розмір допомоги по підтримці безробітних складе 1800 гривень.

В плані на зменшення безробіття передбачили введення програми дешевого кредитування на власну справу. Офіційно програма стартувала 1 лютого 2020 року. В рамках дії цієї програми можливо отримати до 1,5 мільйона гривень кредиту під 5-9% річних. Але варто нагадати ще й заяву прем’єр-міністра Олексія Гончарука від 11 грудня 2019 року, що у фінансуванні програми доступного кредитування для малого бізнесу вирішено виділити 5 мільярдів гривень. Заява Гончарука ґрунтується на раніше анонсованої програми кредитування президентом Володимиром Зеленським. За програмою «Повертайся і залишайся» максимальне кредитування малого бізнесу складе 1,5 мільйона гривень. А якщо взяти мінімальний бюджет програми, а кожен позику буде максимальним, тоді вийде, що на малий бізнес буде близько 3333 кредиту всього.