Громадяни ЄС в 2017 році почали виїжджати з Великобританії

Еміграція громадян Європейського союзу із Сполученого Королівства в минулому році була найбільшою за останні десять років, про це інформує ВВС.

 эмиграция граждан Европейского союза

Загальне число людей, які виїхали з Великобританії в країни ЄС за результатами 2017 року становить понад 130 тисяч, а кількість тих, які приїжджають до країни зростає.

За даними Управління національної статистики Великобританії (ONS) виявляється, що людей, які в’їжджають в країну набагато більше тих, які її покидають. За підсумками минулого року імміграція з країн Євросоюзу перевищила позначку в 220 тисяч осіб. Таким чином, чиста міграція за підсумками минулого року склала 90 тисяч чоловік – найнижчий показник за останні п’ять років. Дані також показують, що британці більше емігрують, а на батьківщину їх повертається менше.

Керівник відділу статистики міжнародної міграції в ONS, розповів, що міграція залежить від багатьох причин, найважливішою з яких на сьогоднішній день є Брексит. Влаштовуватися на роботу рідше приїжджають люди, які живуть в Євросоюзі, лідерство тут утримують громадяни країн, що не входять до складу ЄС.

За підсумками 2017 року виявилося, що чистий міграційний приріст склав 205 тисяч осіб, що є рекордно високим показником за останні шість років. Велика частина в цьому показнику складають ті, хто приїхав навчається, адже система освіти Сполученого Королівства вважається однією з найкращих у світі, тому багато заможні люди відправляють своїх дітей на навчання.

Експерти відзначають, що збільшення числа людей, що приїжджають не з Євросоюзу, впливає той факт, що компаніям складно утримувати людей з ЄС, і починається активний пошук працівників з інших країн.

Кароліна Нокс, міністр імміграції, заявила, що Великобританія як і раніше приваблює «найяскравіших і найкращих людей», бажаючих тут навчатися і працювати, збільшення кількості іноземних студентів – це «величезний позитив».

Джерело www.eurabota.ua