Литовських емігрантів замінюють українці

У Литву В 2017 році з метою працевлаштування приїхало майже в два рази більше іноземців, ніж роком раніше, більшість з них – українці.

литовские эмигрантыРобочі візи або дозволу на роботу в минулому році отримали 34,5 тисяч осіб, з них – 20 тисяч є громадянами України. Більш висока заробітна плата і прийнятні умови праці порівняно з тими, які є в Україні, є першочерговими причинами того, що зростає кількість трудових мігрантів, таку думку висловлюють литовські експерти.

Неминучість збільшення кількості іноземних працівників обумовлена еміграцією литовців в більш багаті країни Європейського Союзу, що є основною причиною нестачі кваліфікованих робітників. Однак, є аналітики, які побоюються, що більш дешева робоча сила з України зупинить зростання зарплат в Литві.

Більшість українців у Литві працюють водіями, бетонярами, мулярами, финишерами, збирачами металевих корпусів і зварниками.

Підприємці кажуть, що у них найбільше проблем з тривалим розглядом заяв на отримання візи або посвідки на проживання. У Департаменті міграції заявляють, що по мірі збільшення імміграції з праці, його співробітники не можуть своєчасно обробляти запити.

Джерело baltic-course
15.01.2018