Отримання і оформлення візи в Танзанію і на Занзібар

Популярність туризму в країни південного континенту постійно зростає, й особливу увагу гостей приваблює Танзанія. Море, місця світового рівня, неймовірна краса природи, а також віза, яка оформляється досить просто і без зайвого клопоту, – все це робить країну цікавою. Вам пропонуються такі розваги, як сафарі, поїздка на Кіліманджаро, відвідування відомого озера Натрон, яке славиться своїм червоним кольором і високою солоністю, надзвичайно красивого архіпелага Занзібар з незрівнянними пляжами.

Занзібар пляж

Перед подорожжю в цю чудову країну варто ознайомитися з візовим режимом. Отже, чи потрібна віза до Танзанії для українців?

ЗМІСТ

  1. Правила отримання та вартість у 2018 році
  2. Пам’ятки в Танзанії
  3. Підсумок

Правила отримання та вартість у 2018 році

Африканська держава багатьом країнам надає безвізовий режим, адже потік туристів тільки зростає. Віза до Танзанії для громадян України оформляється в країні проживання мандрівника, під час звернення до посольства сторони, що приймає, або після прильоту на території аеропорту. Такий варіант зручний і простий, тому що всі документи оформляються на місці.

віза до Танзанії для громадян УкраїниТуристична віза, яка оформляється під час перетину кордону, діє 90 днів. За неї потрібно заплатити всього 50 доларів.

Для отримання візи на кордоні потрібно надати документи:

  • Закордонний паспорт, дійсний мінімум півроку після перетину кордону.
  • Міграційна карта (отримують її після перетину кордону). Заповнюється англійською.
  • Анкета, що підтверджує, що турист здоровий (так само заповнюється на кордоні).
  • Квитки назад.
  • Підтвердження наявності в мандрівника грошової суми з розрахунку 4 долари за кожен день перебування.

У разі транзиту через Танзанію віза видається на два тижні. У цьому разі ціна становить 30 доларів США.

Ще один варіант – придбати візу в посольстві Танзанії. Для цього заповнюються анкетні форми (2 примірники), а також пред’являється закордонний паспорт і прикріплюються фотографії розміром 3,5х4,5 см (2 шт.). Оплачується візовий внесок 50 доларів.

Громадянам України доведеться звертатися в представництво Танзанії, яке розташовується на території РФ в місті Москва.

Так само надаються студентські та робочі візи. Останні досить рідкісні для країни, адже вона не багата і заробітна плата не може змагатися з європейською. І все ж отримання таких віз не становить труднощів для громадян України. Потрібно пред’явити лише перераховані вище документи, а також згоду роботодавця; студенту необхідний документ, що підтверджує статус і належність до навчального закладу.

Пам’ятки в Танзанії

Туристи можуть з головою зануритися у відпочинок. Дуже популярним є сафарі, адже туристи можуть побачити життя тварин в природному середовищі, не обмежених клітинами, побачити світ Африки у всій його красі. Заповідник Серенгеті надає можливість подивитися на сезонну міграцію різних мешканців Африки.

Африканська держава багата на пам’ятки завдяки своєму розташуванню. Озеро Вікторія залишається привабливим для мандрівників, озеро Натрон – це просто унікальне місце. Воно дуже солоне і має високу температуру, створюючи умови для проживання фламінго, захищаючи їх від хижаків. Інші тварини і птахи, які не пристосовані до такої солоності води, потрапляючи в озеро, гинуть, перетворюючись на солону статую.

Екскурсія по національному парку Кіліманджаро не залишить нікого байдужим, тому туристам завжди пропонують цю екскурсію. Так само варто відвідати красивий архіпелаг Занзібар. Він має автономний статус. Але окрему візу в Занзібар не оформляють, досить візи в Танзанію. Занзібар може запропонувати своїм туристам красиві доглянуті піщані пляжі, найчистіші водойми, культурну спадщину. Відвідування цього архіпелагу прикрасить подорож.

Підсумок

Відвідування Танзанії не тільки відрізняється від звичного європейського відпочинку, але й досить дешево обійдеться туристам, а простота в’їзду тільки порадує. Пишність незайманої природи парків, дикі тварини, можливість купатися і насолоджуватися океаном – усім цим дивує Танзанія.