Система профосвіти Литви не забезпечує потреби ринку праці

Кожен рік литовська система середньо-спеціальної професійної освіти випускає на ринок праці понад 30 тисяч молодих фахівців. Не дивлячись на цей факт, місцеві роботодавці говорять про постійну нестачу кваліфікованих працівників. Виходить, що кількість випускників цих освітніх установ зовсім недостатньо, щоб заповнити зростаюча кількість вакансій на ринку праці Литви.

литовская система средне-специального профессионального образования выпускает на рынок труда более 30 тысяч молодых специалистов

Після проведеного моніторингу стану професійного навчання в міністерстві освіти Литви зробили висновок про те, що результати навчання та перелік робітничих спеціальностей не відповідають потребам регіонів та ринку праці країни.

Випускаються фахівці 560 різних кваліфікацій, які вузькоспеціалізовані, а це суттєво звужує можливості випускникам цих навчальних закладів пристосується до потреб ринку.

Проблеми для одних відкривають більш широкі можливості для інших: українські фахівці можуть скористатися цією ситуацією, яка склалася останнім часом у Литві і поїхати на роботу в цю країну. Детальну інформацію можна знайти на www.eurabota.ua.