Ліквідація черги на видачу паспортів для виїзду за кордон

Для збільшення числа надрукованих бланків для закордонних паспортів на поліграфічному комбінаті «Україна» в експлуатацію введено нові потужності. Це рішення допоможе до початку квітня ліквідувати існуючу чергу.

Максим Соколюк – голова Державної міграційної служби України – надав інформацію про те, що на сьогоднішній день в країні працюють 65 спеціалізованих центрів в яких приймають документи на виготовлення паспортів для виїзду за кордон.

очередь за паспортамиМіграційна служба в 2017 рік видала більше 4 мільйонів закордонних паспортів, порівняно з 2016 роком їх кількість зросла в два рази. Таке збільшення заявок від українських громадян, які бажають оформити документ, що дозволяє виїжджати в інші країни, стало причиною виникнення великої черги, яка станом на 15 січня цього року налічувала 775 тисяч осіб. Для вирішення проблеми запустили додаткове обладнання.

Раніше в ДМСУ надали інформацію про те, що в січні 2018 року планується запустити додаткову лінію на поліграфкомбінаті «Україна» за виготовлення бланків та персоналізації закордонних паспортів.

Це дасть можливість найближчим часом повернутися до встановлених термінів за плановою видачі документів на виїзд за кордон, становлять до 7 або 20 робочих днів, все залежить від того, яка сума адміністративного збору була сплачена.Для виконання поставленого завдання підприємство працює цілодобово без вихідних.

Джерело unian.net
30.01.2018