Україна-ЄС: безвізовий режим став подарунком для майже мільйона українців

Україна продовжує адаптуватися до нещодавно отриманого безвізового режиму з ЄС. Так, з 11 червня прикордонна служба нашої країни випустила понад 741 795 громадян. При цьому, близько 160 тисяч українців скористалися біометричними паспортами і відповідно, поїхали в ЄС в рамках угоди про безвізовий режим.

2DA2723C-16F6-4F35-B292-8D49A4079FD3_w1023_r1_s-e1496234774501

Розповіли українські прикордонники про тих, кому виїхати в країни ЄС не вийшло. Всього за минулі тижні у виїзді відмовлено лише 33 громадянам.

Раніше про кількість українців, скориставшись безвізовим режимом, ми розповідали в нашому попередньому матеріалі – “Новини безвізового режиму: Україна випустила за біометричними паспортами понад 18 тисяч громадян”.

При цьому, українські прикордонники заявили, що кожному українцеві було відмовлено у виїзді в ЄС з тієї або іншої істотної причини.

Зараз у відомстві вивчають кожен конкретний випадок для того, щоб надалі подібних інцидентів стало менше.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Україною і ЄС набула чинності 11 червня цього року. Для того, щоб ним скористатися, необхідно мати біометричний паспорт, пункти перевірки якого організовані на всіх ділянках державного кордону України.

Читайте також:

1.Безвізовий режим України з ЄС ще не все: українці отримали право вільного в’їзду в ще 119 країн

2.Німеччина сьогодні знову вводить прикордонний контроль

3.Країни безвізового режиму для України повністю скасували роумінг

4.Стало відомо, в яких випадках безвізовий режим з ЄС не працює

5.Безвиз Україна може отримати ще й з Японією