Євросоюз планує зробити більш жорсткими умови для найманих працівників зі Східної Європи

Уряди країн Західної Європи планують протягом наступних чотирьох років змінити умови для працівників, які приїжджають працевлаштуватися в більш економічно розвинені країни Євросоюзу.

З такою ініціативою виступив президент Франції Еммануель Макрон. Викликано це тим, що фахівці з інших, бідніших країн Євросоюзу, а також з України, скориставшись різними інформаційними ресурсами, в тому числі www.eurabota.ua, готові виконувати роботу за меншу заробітну плату, ніж місцеві претенденти, які хочуть грошей більше за ту ж роботу.

прием на работу

Звичайно, для роботодавця вигідніше наймати іноземного працівника, який не згодний працювати в найгірших умовах за менші гроші, порівняно з місцевими фахівцями.

Після поступового введення протягом чотирьох років нових правил для роботодавців, вони зможуть підписувати контракт не на 30 місяців, як тепер, а тільки на 12, і рівень заробітної плати у приїжджих працівників не повинен бути нижче. Не дивлячись на ці плановані обмеження, найближчі роки в країнах Західної Європи дефіцит кваліфікованих фахівців буде збільшуватися.