Безвізовий режим з Україною не змусив поляків скоротити черги на кордоні

На пунктах контролю на державному кордоні між Україною і Польщею продовжують виникати величезні черги. Зазначимо, що прийдешній безвізовий режим з Україною не змусив польських прикордонників прискорити роботу та скоротити багатогодинні пробки.

Так, представники польської прикордонної служби заявили, що головною причиною виникнення багатокілометрових черг на кордоні є вітчизняні власники авто на польських номерах.

bd7d5e0-625

Нагадаємо, що українські власники авто з іноземною реєстрацією зобов’язані перетинати кордон раз в п’ять днів.

Докладніше про те, як уникнути черг на українсько-польському кордоні ми розповідали в цій СТАТТІ.

Відповідно до заяви польських властей, зараз на кордоні функціонують вісім пунктів контролю. Однак, прикордонний трафік, природно, не розподіляється рівномірно на всі прикордонні ділянки, що в свою чергу, і пояснює виникнення заторів.

Польські прикордонники заявили, що велика частина авто, що скупчилися на кордоні, належить українським громадянам, тим самим поклавши відповідальність за виникнення черг на наших співвітчизників.

Нагадаємо, що згідно з офіційними даними, у Польщі зареєстровано 60 тисяч авто, власниками яких є громадяни України. Протягом року вони змушені в загальній кількості перетинати українсько-польський кордон 4,5 мільйонів разів на рік.

Читайте також:

1.Як купити авіаквитки дешево?

2.Переїзд в іншу країну, перші проблеми з якими ви можете зіткнутися.

3.Перевага польської робочої візи

4.Як вплине зміна правил прийому на роботу іноземців на працевлаштування українців у Польщі.

 

 

 

 

5.Дорога в Європу, як дешевше, автобусом або поїздом?