Всесвітній банк виділить Україні кредит

Для того, щоб українська економіка зазнала мінімальних втрат від кризи, що насувається, Всесвітній банк планує оперативно виділити кредит на 500 мільйонів доларів.

На сьогодні представники українського уряду та Міжнародного банку реконструкції та розвитку ведуть переговори про умови виділення нового кредиту. Всі гроші будуть спрямовані на те, щоб мінімізувати негативний вплив глобальної економічної кризи на економіку України.

Глава українського представництва Міжнародної фінансової корпорації, яка входить до структури Світового банку, розповіла: «Наші колеги з Міжнародного банку реконструкції і розвитку ведуть переговори про виділення 500 мільйонів доларів кредиту для підтримки бюджету України. Також обговорюється фінансова програма, спрямована на боротьбу з коронавірусом».

Справи в економіці настільки серйозні, що Всесвітній банк готовий перевести гроші безпосередньо до бюджету країни. Це робиться для того, щоб допомогти фінансувати дефіцит бюджету, який збільшується через істотне скорочення податків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в січні 2020 року валовий внутрішній продукт України зменшився на 0,5 відсотка.

За даними Державної служби статистики, промисловість України в січні 2020 року впала на 5,1 відсотка.