У Берліні затримали понад 40 осіб, які брали участь в протестах проти заходів боротьби з коронавірусом

“Близько 8000 осіб зібралися в центрі Берліна сьогодні на мітинг проти карантинних заходів уряду Німеччини”, – повідомив ТАСС прес-секретар німецької столиці Тіло Кабліц.

Протестуючі не дотримуються правила соціальної дистанції, багато хто не носять захисних масок. Понад 40 людей були тимчасово затримані у зв’язку з порушенням правил карантину.

Поліція вирішила припинити акцію і закликала присутніх розійтися.

Додаткові поліцейські сили зібралися в районі парку Тіргартен. Безпеку уряду забезпечують близько 2,2 тисячі співробітників поліції. Під’їзди до історичної будівлі Рейхстагу і Бранденбурзьких воріт закриті. Поруч два водомети.

Бундестаг розглядає поправки уряду Німеччини до Закону про захист від інфекційних захворювань. Вони передбачають введення єдиних федеральних правил в разі погіршення епідеміологічної ситуації.

Раніше регіональні влади мали право діяти самостійно з урахуванням рекомендацій нарад канцлера і керівників регіонів. Ангела Меркель неодноразово критикувала односторонні кроки регіонів і виступала за створення єдиних норм і розширення повноважень центру по боротьбі з пандемією.