Українці з-за кордону активно переводять гроші на батьківщину

Грошові перекази, які роблять українські громадяни своїм родинам і близьким людям, є цікавими статистичними даними не тільки для економістів, але і для тих українців, які планують найближчим часом працевлаштуватися за кордоном. денежные переводыЦі гроші стали хорошою основою не тільки для мільйонів сімейних бюджетів, але і для фінансової стабільності банківської системи країни та економіки в цілому, адже значні суми, які переводяться з-за кордону, суттєво покращують купівельну спроможність наших людей, що позитивно впливає на виробництво в Україні.

В звіті Національного банку на цю тему підведені проміжні підсумки за три квартали 2017 року, статистичні дані показують вражаючі збільшення обсягу грошових переказів від приватних осіб, зростання склало 30%, тобто українці за дев’ять місяців перевели близько 5,1 мільярда доларів США.

Через кореспондентські рахунки банків в Україну за звітний період надійшло $2,1 млрд, через міжнародні платіжні системи – $1,67 млрд. У той же час, в цьому році майже вдвічі – до $1,4 млрд з $746 млн у минулому році – збільшилися грошові перекази по неформальним каналам. Лідером за обсягами грошових потоків стали США – $547 млн (+$108 млн), на другому місці опинилася Росія – $460 млн (-$298 млн). На третьому місці за обсягом переказів – Німеччина з $252 млн.