Мешканці Вроцлава допомагають українцям розвивати свій бізнес в Україні

Волонтери з фонду «Адра» працюють на сході України. Їх робота головним чином полягає у навчанні людей, переміщених з Донбасу, де з 2014 року йде війна, як починати компанію і розвивати невелике підприємство. Добровольці вирушили в колишній Дніпропетровськ, сьогоднішній Дніпро, промисловий, металургійний місто, який у радянські часи славився випуском ракет.

сегодняшний Днепр, промышленный, металлургический городПісля відділення від України Донбасу разом з Луганськом та Донецьком, які в більшості країн створили свої сепаратистські та незареєстровані уряду, більше півтора мільйонів чоловік вирішили тікати від бурхливої війни.

За оцінками, кілька сот тисяч з них емігрували в сусідній Харків або в Дніпро. Ось чому безробіття в регіоні різко зросла, і фонд Вроцлава, навчаючи майбутніх підприємців, намагається покращити цю ситуацію. Досі 160 осіб скористалися цією допомогою.

Добровольці з Нижньої Сілезії працюють в Дніпропетровській області в чотирьох містах: 100 осіб у Дніпропетровську та по 20 у Каменске, Синельниковом і Новомосковську.

Надання всебічної підтримки у розвитку навичок, необхідних на ринку праці в нових спільнотах, і підготовка фахівців, переміщених всередині країни, до цього процесу не тільки спрямовані на поліпшення їх економічного становища, але і на більш швидку інтеграцію з приймаючим співтовариством. Проект фінансується спільно з Польською програмою співробітництва в цілях розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Волонтери цієї організації також працюють в Іраку, Мосул, Вірменія, Танзанія і Кенія.