В результаті повені в Китаї на «кладовище» було відправлено майже 240 тисяч автомобілів

“Нескінченні ряди брудних автомобілів, пошкоджених смертоносною повінню, були кинуті на парковці в Чженчжоу, мимовільному пам’ятнику силі катастрофи, що обрушилася на провінцію Хенань”, – повідомляє AFP.

Регіон відновлюється після найбільш смертоносних повеней за десятиліття, які завдали збитків провінції, в результаті чого загинуло більше 300 осіб і були пошкоджені тисячі автомобілів і будинків.

«Ми були змушені кинути наші машини і поїхати, коли вода піднялася», – сказав житель Чженчжоу на ім’я Ван.

“Щонайменше 238 000 пошкоджених автомобілів були відправлені наи «кладовища», зокрема, на околиці Чженчжоу”, – повідомив CCTV головний страховий директор Хенань Ма Чао.

Рекордні дощі досягли річної норми в Чженчжоу – столиці провінції Хенань і епіцентрі повені – всього за три дні.

У звіті страховика Goldman Sachs говориться, що повені призвели до рекордних страхових виплатах на суму 1,7 мільярда доларів після того, як були пошкоджені тисячі автомобілів і будинків.

Місцева влада заявила, що економічні втрати через повені перевищили 20,65 мільярдів доларів, і пообіцяли швидку компенсацію.

Але критики кажуть, що процес йде дуже повільно. Житель Ван, що втратив свою машину, сказав: «Тепер отримання компенсації стало справжнім головним болем, що вимагає заповнення десятків форм».