COVID-19: Сербія користується «карантинним туризмом», її відвідують тисячі індійців

“Сербія використовує «карантинний туризм» в зв’язку з COVID-19, в той час, як тисячі індійців роблять двотижневі зупинки по шляху до інших країн”, – повідомляє Reuters.

В Індії зареєстровано більше випадків коронавіруса, ніж в будь-якій іншій країні, крім США. Його громадянам заборонений в’їзд в багато країн під час пандемії, якщо вони не проведуть два тижні в іншій країні в дорозі.

Сербія стала популярним проміжним напрямком для індійців, тому що вона пропонує їм безвізовий в’їзд, якщо вони були вакциновані і дали негативний результат на коронавірус.

Вони також повинні провести, як мінімум перші сім днів свого перебування в Сербії в ізоляції, в залежності від умов, встановлених країнами, до яких вони хочуть поїхати. Вони також повинні пройти новий тест на коронавірус після закінчення карантину.

Власники готелів говорять, що в липні до Белграду приїхали тисячі індійців. «Я б не назвав це «карантинним туризмом», але, врешті-решт, вся справа в тому, що є багато готелів, які заповнені», – сказав Ілля Сміляніч, менеджер готелю Mark Group.

За даними Національної статистичної служби, в червні Сербія зареєструвала 48,4% щорічного зростання числа туристів, а кількість ночівель збільшилася на 39,3%.

На туризм припадає близько 2,5% валового внутрішнього продукту країни. Сербія зазнала збитків у розмірі понад 1 мільярда євро в минулому році через обмеження COVID-19.