150 осіб померли від коронавируса в Сполучених Штатах

Згідно з оцінками Університету Джонса Хопкінса, смертність від нового коронавируса в Сполучених Штатах вже становить 150 осіб, а інфікованих більше 9000.

Згідно з даними, отриманими від федеральної влади і посадових осіб з різних штатів країни, було зареєстровано 9345 випадків захворювання і 106 були заражені.

У Нью-Йорку кількість випадків інфікування за один день зросла до 1871 людини. У вівторок їх було всього 923.

НЬЮ-ЙОРК (Рейтер). Влада Нью-Йорка також розробляє план розміщення пацієнтів в готелях, звільнивши попередньо їх від постояльців.

Аналіз, проведений групою вчених з Гарвардського інституту глобальної охорони здоров’я, показує, що американським лікарням, ймовірно, буде дуже важко впоратися з напливом пацієнтів, інфікованих новим коронавірусів.

Вчені розробили дев’ять різних гіпотез, заснованих на швидкості передачі інфекції і кількості випадків. На їхню думку, 20 відсотків дорослого населення країни будуть інфіковані, що означає близько 50 мільйонів чоловік за 18-місячний період. Відповідно до цього гіпотетичним сценарієм, більшість лікарень в Сполучених Штатах матимуть відділення інтенсивної терапії для боротьби з епідемією, а пацієнти з іншими захворюваннями, які займають 50 відсотків ліжок будуть виписані.

Найгірший сценарій передбачає зараження 60 відсотків дорослого населення або 150 мільйонів чоловік всього за 6 місяців. В цьому випадку, навіть якщо все лікарняні ліжка будуть звільнені, в більшості лікарень буде в п’ять разів менше необхідної кількості ліжок. Навіть при будівництві військових госпіталів дефіцит ліжок буде важко подолати.

За повідомленням Associated Press, все більше і більше коледжів в США готуються перетворити свої гуртожитки в тимчасові центри по догляду за хворими коронавірусом.

За повідомленням агентства Reuters, два члена Палати представників Конгресу США також заражені новим коронавірусів. Це Маріо Діас-Баларт з Флориди і Бен Макадамс з Юти. Це перші члени Конгресу, які заразилися коронавірусів.

«Уряд Каліфорнії попередив, що експертні моделі показують, що близько 60000 бездомних в штаті можуть заразитися коронавірусів протягом наступних восьми тижнів»,- повідомляє Reuters.