Пенс: ми не обговорювали повну блокаду, але ми підтримуємо більш активні дії проти COVID-19

Ми ніколи не обговорювали повну блокаду, але ми підтримуємо більш активні дії проти COVID-19. Про це заявив віце-президент США Майк Пенс, який очолює групу по боротьбі з коронавірусом на рівні держави.

Він нагадав, що влада окремих штатів прийняла такі заходи, і Штаб підтримав їх, але рішення було прийнято не на національному рівні.

Слід нагадати, що президент США Дональд Трамп оголосив, що він може відкрити економіку, захищаючи групи, схильні до ризику зараження коронавірусом, незважаючи на попередження медичних експертів про те, що як і раніше необхідні жорсткі заходи для стримування поширення COVID-19.

«Наші люди хочуть повернутися до роботи», – написав глава держави у своєму Twitter-акаунті.

Президент США дав зрозуміти, що він стурбований впливом на економіку з боку всіх закритих підприємств через пандемію. У багатьох штатах закриті ресторани, спортивні зали, бари і клуби. Такі штати, як Нью-Йорк і Каліфорнія, радять людям якомога довше залишатися вдома. І фондовий ринок впав, знищивши майже весь прибуток, який він отримав з тих пір, як Трамп вступив на посаду.

Але Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що Сполучені Штати можуть стати новим епіцентром коронавируса після лавини інфекції в останні дні.

За останні 24 години 85 відсотків нових випадків зараження перебувають в Європі і США. З них 40 відсотків знаходяться в Сполучених Штатах.