Реальні доходи українців вже ростуть не так швидко

Динаміка збільшення доходів в 2019 році виявилася набагато гіршою, ніж у попередні роки. У Держстаті підрахували, що зростання доходів українців у другій половині минулого року сповільнилося вдічі.

Виявилося, що різниця між доходами і витратами всіх громадян України за третій квартал 2019 року в цілому становить 3,7 мільярда гривень.

При цьому незначно зросли витрати на товари та послуги (2 відсотки), а гроші, які українці направляли на заощадження, зменшилися на 2,8 відсотка.

Також в Держстаті підрахували, що реальні доходи (з поправкою на інфляцію) збільшилися на 4,6 відсотка. Цей показник набагато менший тих, які фіксувалися в попередні роки (близько 11 відсотків).

Уповільнення зростання доходів українців спостерігається паралельно зі зростанням економіки країни та зміцненням гривні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найближчим часом буде суттєво зменшений прибутковий податок тим українським працівникам, які отримують невеликі зарплати.

Згідно з даними НБУ, зміцнення гривні призвело до того, що українська економіка протягом трьох кварталів 2019 року втратила 12,3 мільярда гривень.