Через вживання самопального спиртного загинуло понад 90 турків

Як повідомляє місцева газета Hurriyet, “щонайменше 92 громадянина Туреччини померли в результаті вживання нелегально виробленого алкоголю”.

Видання посилається на офіційну статистику і заявило, що це дані за 70-денний період.

ЗМІ додали, що тільки в західному місті Бурса минулого тижня підробки забрали життя, щонайменше, трьох жителів, а загальне число госпіталізованих склало 14 осіб.

Правляча Партія справедливості і розвитку Туреччини за останнє десятиліття різко підвищила акцизи на алкоголь. За звітний період непрямий податок на бренді з анісу (рак Йені) підскочив більш, ніж на 400 відсотків, а акцизний податок на пиво – більш, ніж на 300 відсотків.

Підвищення податку і відповідне підвищення цін змусили багатьох жителів Туреччини вдаватися до виготовлення алкоголю в домашніх умовах і використанню високотоксичного метилового спирту замість традиційного етанолу.

Влада Анкари недавно почали спеціалізовані поліцейські операції по боротьбі з незаконним виробництвом алкогольних напоїв. Вчора в ході двох акцій в Бурсі і на курорті Кушадаси було вилучено понад 1100 літрів нелегально виробленого алкоголю.