МВФ поставив нові умови Україні

У Міжнародному валютному фонді заявили, що Україна повинна виконати ряд умов, якщо хоче розраховувати на подальшу співпрацю.

Керівництво Національного банку України вважає, що для запуску нової програми МВФ виконано достатньо.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва днями заявила, що Київ повинен виконати попередні умови, щоб розраховувати на виділення нових кредитів.

«Представники МВФ продовжують взаємодіяти з Україною. Як тільки необхідні умови будуть виконані, для нас настане момент прийняття рішення»,– підкреслила директор-розпорядник.

Зокрема, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що головне, що вимагає МВФ від України: «Відкриття ринку землі та прийняття закону про гарантії неповернення збанкрутілих банків колишнім власникам».

Як виявилося виконати ці дві умови українській владі не так то просто. Може знадобитися набагато більше часу, ніж передбачалося спочатку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поки рівень міжнародних резервів України незадовільний. Згідно з нормами МВФ, грошова сума повинна бути більша на 27 відсотків.

На думку глави НБУ Якова Смолія, якщо цього року не буде світової фінансової кризи, то гривня протягом 2020 року буде стабільною і сильною.