Бориса Джонсона звинуватили у невиконанні заходів Covid

Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона було звинувачено в недотриманні заходів щодо боротьби з коронавірусом на 10 вечірках на Даунінг-стріт на минуле Різдво. Про це повідомляє Guardian.

Команда прем’єр-міністра стверджує, що всіх правил дотримано. Проте ЗМІ писали як мінімум про двоє зборів людей одночасно, коли це було заборонено.

Як повідомляє The Mirror, Борис Джонсон виступив із промовою на переповненій прощальній вечірці для старшого радника у листопаді минулого року, коли діяв другий карантин у Великій Британії. На той час збори в приміщенні не дозволялися, і людям дозволялося зустрічатися тільки з однією людиною з іншої сім’ї на відкритому повітрі у громадському місці.

Паби, ресторани та магазини закриті, і людей просять залишатися вдома, якщо вони не мають важливої ​​причини піти. Тим часом команда Джонсона влаштувала вечірку для співробітників Даунінг-стріт за кілька днів до Різдва.

В обох випадках, за повідомленнями ЗМІ, на зборах були присутні від 40 до 50 осіб, які «скупчилися в кімнаті середнього розміру».

Ці викриття прокоментував міністр охорони здоров’я Великобританії Саджід Джавід, який сказав, що якщо на Даунінг-стріт будуть вечірки, то заходів, ймовірно, буде дотримано.

«Я не був, не знаю, хто був на цих урочистостях. Але справа в тому, що всі правила будуть дотримуватися в будь-який час», – сказав він.