У Києві планується відкриття Міжнародного центру підготовки пілотів цивільної авіації

Базою для Центру підготовки пілотів стане Національний авіаційний університет, про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства освіти і науки України.

Национальный авиационный университет станет базой для подготовки пилотов

Проект документа за створення цього важливого структурного елемента для цивільної авіації запропоновано для широкого громадського обговорення, таке рішення було прийняте Комісією з розгляду державних інвестиційних проектів.

Підставою для створення нового навчального структурного підрозділу ініціатори проекту бачать в значному збільшенні за останні кілька років пасажиропотоку через українські аеропорти. За прогнозами експертів галузі в найближчі роки цей процес буде тільки набирати обертів.

Для майбутнього Міжнародного центру планується створити відповідну матеріальну базу: закупити сучасні тренажери для імітації польотів, навчальні літаки і наземні транспортні засоби. Для відпрацювання практичних польотних навичок буде використана база аеропорту «Антонов-2» в Києві та Льотної академії НАУ Кропивницького.

Автори проекту підкреслюють виняткову важливість прийняття рішення щодо реалізації цього проекту, оскільки динамічний розвиток авіакомпаній України та в світі призведе до вимушеного залученню на роботу іноземних фахівців або навчання українських пілотів в інших країнах, що економічно невигідно.

За статистичними даними, які оприлюднило Міністерство інфраструктури за результатами першого півріччя 2017 року, пасажиропотік у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшився на 40%, а число транзитних пасажирів, які використовували аеропорти України для пересадки зросли на 34%.

Джерело: www.eurabota.ua