Майже через 3 місяці в Індонезії був виявлений другий “чорний ящик» літака, що розбивс

“Другий “чорний ящик», пасажирського літака, що розбився в Індонезії, було виявлено на початку року”, – повідомляє Мінтранс.

Другий «чорний ящик» був виявлений ​​більш ніж через два місяці після інциденту, в результаті якого загинули всі 62 пасажири і члени екіпажу.

У пасажирських літаках зазвичай є два «чорні ящики» – з технічними параметрами польоту і з записом розмов у кабіні. Через кілька днів після аварії був виявлений ящик з технічними параметрами польоту. Сьогодні повідомляється, що виявлений «чорний ящик» із записом розмов у кабіні.

26-річний літак, що раніше використовувався авіакомпаніями US Continental Airlines і United Airlines, розбився біля Джакарти на висоті близько 3000 метрів через хвилину після зльоту 9 січня.

З тих пір дайвери шукали другий ящик в Яванскому морі.

У попередньому звіті про причини події повідомляється, що індонезійські пілоти повідомляли про низку проблем з ручним важелем управління двигуном індонезійського літака перед фатальною катастрофою. Але слідчі попередили, що поки рано говорити про конкретну причину.

Авіаційний сектор Індонезії не з найбезпечніших. Сполучені Штати заборонили індонезійським авіакомпаніям працювати в країні з 2007 року, але заборона була знята в 2016 році після поліпшення відповідності міжнародним стандартам. ЄС зняв аналогічну заборону в 2018 році.

У 2018 році літак Lion Air Boeing 737 MAX 8 розбився в Яванскому морі, і всі 189 осіб на борту загинули в авіакатастрофі, яка сталася в результаті проблеми з автоматизованою системою управління польотом.